Skip to content
Kort om Osteopati
osteopat i københavn
Hvordan behandler en Osteopat?
Vi behandler årsagen til problemet og ikke kun symptomerne

Modsat mange andre behandlingsformer, fokuserer osteopatien på at fjerne årsagen til problemet og ikke kun symptomerne, hvilket tit er to forskellige ting. Her kan du læse mere om Osteopati hos Krop360, hvad vi kan behandle samt hvordan vi behandler dig.

Hos Krop360 vil du opleve at der hvor behandlingen er fokuseret og der hvor symptomerne er, ikke altid er samme sted.

Hvor kommer ordet “Osteopati” fra?
Ordet osteopati kommer af det græske osteon, som betyder ”knogle” eller ”ben”. Det er en sundhedsfaglig disciplin, der er funderet på de traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som for eksempel anatomi, fysiologi, neurologi og biomekanik.
Hvem må kalde sig Osteopat?

Fra 1/7 – 23 er “Osteopat” en beskyttet titel. Dette betyder at en Osteopat er autoriseret af Styrelsen for Patientsikkerhed på lige linje med læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige. Dette betyder også at der er visse krav, som skal opfyldes ift journalføring m.m.
Er du i tvivl om en behandler er autoriseret Osteopat, så skal vedkommende fremgå af autorisationsregisteret på STPS’ hjemmeside.

Hvad behandler en Osteopat?

Osteopater behandler skelettet og leddene, som de manipulerer og mobiliserer. De arbejder med muskler og sener, hvor symptomerne ofte viser sig. Osteopater arbejder meget med nervesystemet, hvor det især er rygsøjlen og kraniet som er i fokus. Og så arbejder de med bindevæv omkring organerne. Det sidste er unikt for osteopater.

Et eksempel kan være det bindevæv der omgiver tarmene. Dette bindevæv sørger for at holde dem på plads og indeholder samtidigt alle nerver og blodkar til tarmene. Er dette bindevæv stramt, vil det påvirke den optimale funktion og muligvis give symptomer i form af bl.a. ondt i maven, forstoppelse eller oppustethed m.fl.

Årsagen til dette kan være efter en operation eller en maveinfektion eller en mavepuster. Disse problemer kan sidde i mange år, før de giver symptomer.

Vil du vide mere?

Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om Osteopati i Valby hos Krop360.

Du kan også læse meget mere om osteopati hos Danske Osteopater her.

En Osteopat behandler alle former for smerter i kroppen

Hos Krop360 ved Valby st. kan vi hjælpe dig med følgende problemer:

 • Følger efter hjernerystelse
 • Whiplash
 • Nakkesmerter og spændinger i nakke eller skulder
 • Rygsmerter
 • Hofte og bækkensmerter
 • Knæproblemer
 • Ankelskader efter forstuvninger
 • Sportsskader – fx løbeskader eller problemer ved styrketræning
 • Gravide med smerter i ryg og bækken
 • Problemer hos spædbørn efter fødsel
 • Børn og unge med hovedpiner, nakkesmerter og maveproblemer
Kroppen kan ikke splittes op i enkeltdele

Mange behandlere vil udelukkende fokusere deres indsats på det sted, hvor du oplever dine symptomer. Hvis du har ondt i benet, vil de kun kigge på benet. Hvis du har ondt i nakken vil de kun kigge på nakken, men kroppen kan ikke splittes op i enkeltdele.

Alle dele påvirker hinanden og ofte vil årsagen til problemet findes et andet sted end der hvor symptomet opleves. Hvis dit bækken sidder skævt, kan det give smerter i knæene eller fx hovedpine. Osteopatien ser kroppen som en enhed og et samspil af dele, der tilsammen udgør et helt menneske.